Fără fapte, credinţa nu există

0

,,După cum trupul fără suflet este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă“. Versetul lui Iacob este mottoul Asociaţiei Faptele Credinţei înfiinţată la Cosâmbeşti de preotul Vasile Cristian Niţă.

An de an, membrii asociaţiei îi ajută cu alimentele de bază pe bătrânii singuri şi familiile nevoiaşe, cu mulţi copii, dar care obligatoriu merg la şcoală.

Voluntar în cadrul asociaţiei, doamna Georgeta TOMA, spune că în programele de întrajutorare sunt prinse 200 de familii.

Programele de întrajutorare se finanţează din impozitul de 2% redirecţionat de contribuabili către entităţile non profit.  Fie că sunt bătrâni şi singuri, fie sunt întreţinători de familie dar fără venit, alimentele pe care le primesc din partea Asociaţiei îi ajută pe localnicii din Cosâmbeşti să depăşească perioada grea când se termină toate proviziile făcute pentru iarnă.

Campania privind direcţionarea a 2% din impozitul reţinut deja de stat, către entităţile non profit se desfaşoară în perioada 15 martie – 15 mai prin completarea şi înregistrarea formularului 230 la Direcţiile Administraţiei Financiare.

Astfel, orice salariat are posibilitatea de a săvârşi o faptă bună fără a afecta bugetul personal prin direcţionarea procentului de până la 2% din impozitul anual potrivit Legii 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificarile şi completările ulterioare. Amănunte privind programele de întrajutorare ale Asociaţiei de la Cosâmbeşti puteţi afla pe site-ul www.faptelecredintei.ro.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.