Fără norme de aplicare, legea împotriva violenţei domestice se reduce la teorie

2

Deocamdată, posibilitatea obţinerii unui ordin de protecţie este nulă, iar până la elaborarea metodologiei de lucru reprezentanţii instituţiilor statului rămân în continuare spectatori la abuzurile dintre partenerii de viaţă.
Deputalul Cristina Pocora precizează că noua lege vine şi clasifică formele de violenţă domestică, dar obligatoriu trebuie urmată de un pachet de măsuri care să responsabilizeze autorităţile competente: “sper ca in doua-trei luni sa avem gata normele metodologice, pentru ca toate institutiile sa stie ce au de facut, si deasemenea, sper ca vor fi campanii de promovare, pentru ca fi ceva mai protejati, cel putin in sanul familiei. Apoi, dupa ce vom rezolva aceste impedimente, eu voi continua batalia si voi trece si la violenta stradala si violenta in scoli, alte flagele care ne lovesc”.
Ordinul de protecţie poate fi emis pentru o perioadă de cel mult 6 luni şi se aplică prin intermediul codului civil. Măsura poate fi urmată de un ordin de restricţie care se va regăsi în codul de procedură penală.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

2 comentarii

 1. Idiotii de autori au tradus restriction order mot-a-mot
  la noi sunt ordonante presedintiale. Plus ca nu poti sa opresti dobitocii sa faca prostii prin legi

 2. Pentru cine nu stie inca, Legea e Lege se aproba de “Legislativ” si se “Promulga” de Presedintie. Legea nu poate fi modificata decat de “Legislativ”.
  Din nefericire in Romania se emite o <> de lege, incompleta si neclara si se mentioneaza ca ……..in termen de …. zile (Departamente, Agentii, Secretariate de Stat, etc.) emit Norme de apliacer a legii.
  Total neconstitutional si ilegal (vezi Constitutia Romaniei). Legea trebuie sa fie completa si clara. Nicio alta structura (fie ea si a statului – mai ales Guvernamentala) nu are voie sa faca complatari sau adaugiri la litera legii.
  In practica din Romania asa zisele Normele de aplicare a legilor, ajung sa modifice total esenta spiritul si litera legii asa cum a fost ea aprobata si promulgata.
  Numai ca in Romania in <> unde se incearca a se face capitalism cu comunisti, orice e posibil.
  In toate celelalte state, cu prioritate cele membre U.E., Normele de aplicare sunt emise numai de catre Organizatii Profesionale, Asociatii, Organizatii. Normele reprezinta un fel de Coduri deontologice pentru ………….juristi, experti contabili, evaluatori, producatori, agricultori, etc….
  Suntem inca foarte departe de normalitate. E necesara o educatie reala a populatiei despre societatea capitalista si functionarea ei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.