Fată de 12 ani transportată în comă la Bucureşti

5

foto: Laurenţiu Ştefan

O adolescentă din Căzăneşti s-a întors azi de la şcoală acuzând o stare accentuată de rău, iar la scurt timp a intrat în comă. Un echipaj de ambulanţă a transportat copilul la spitalul judeţean de urgente din Slobozia, unde medicii au pregatit-o pentru a fi transferată la o unitate spitalicească din Bucureşti. Din cauza vremii şi a incertitudinii stării drumurilor, medicii de la unitatea de primire urgenţe şi ambulanţă au tergiversat plecarea pacientei spre capitală, chiar dacă de la comandamentul de iarnă li s-a transmis ca ambulanţa va fi însoţită de un utilaj de deszapezire pe tot drumul până la Bucureşti. Înainte de a intra în comă, fetiţa a acuzat dureri puternice de cap, ceea ce îi determină pe medici să creadă ca este vorba despre un caz de meningită.

Clementina Tudor, www.radiocampus.ro 

5 comentarii

  1. Ma dar un elicopteri nu aveti in romania,a stai nu are voi sa aterizese la Slobozia pe stadion ca strica iarba,Ma voi toti la zid cu voi si inpuscati

  2. Nu s-a tergiversat plecarea catre Bucuresti nici de Ambulanta , nici de UPU , asa cum eronat apare in articol . Informatiile despre starea DN 2 si DN 2A se modificau din minut in minut si s-a cautat o solutie care sa nu puna in pericol vietile celor care urmau sa plece in ambulanta catre Bucuresti . S-a incercat varianta ca transferul sa se efectueze pe cale aeriana , dar raspunsul primit la aceasta solicitare a fost ca este practic imposibil sa decoleze un elicopter din Bucuresti catre orice destinatie din cauza vantului foarte puternic . Astfel , s-a hotarat ca o ambulanta sa plece din Slobozia cu pacienta , iar o alta sa plece din Bucuresti si sa preia bolnava de pe traseu . Asa s-a si intamplat , ambulantele intalnindu-se la Sinesti , iar pacienta a ajuns in siguranta la Bucuresti . Sunt informatii corecte si exacte , cele care trebuie sa fie cunoscute de cititori .

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.