Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală ameninţă cu greva generală la sfârşitul lunii iunie

0

Principalele revendicări ţin de  reorganizarea grilelor de salarizare din domeniul administraţiei publice şi alocarea fondurilor necesare pentru retribuirea noilor ierarhizări.

Funcţionarii din administraţia locală subscriu pentru o descentralizare reală, prin delegarea către administraţiile publice locale, nu doar a competenţelor, ci şi a resurselor materiale şi umane.

Foarte importante pentru funcţionarii publici sunt rediscutarea  incompatibilităţilor, în contextul apariţiei legii privind sistemul unitar de salarizare bugetar şi realizarea dialogului social la nivelul instituţiilor administraţiei publice locale.

Acţiunile de protest vor începe pe 3 iunie cu pichetarea Guvernului României, şi vor continua pe 17 iunie cu greva de avertisment, iar pe 30 iunie cu greva generală. 

La acţiunile organizate de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală vor participa funcţionari publici şi personal contractual dincadrul Consiliilor Judeţene, Primăriilor, Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, Direcţii de Evidenţă Informatizată a Persoanei, cât şi Instituţii de cultură.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.