Femeile credule, victime sigure pentru şarlatani

0

fbbb

Femeile credule, aflate sub un puternic efect emoţional, sunt victime sigure pentru şarlatani. Sub pretextul prezicerii viitorului,  3 reprezentante ale sexului frumos au fost înşelate de o aşa zisă ghicitoare care a reuşit să le păgubească de bijuteriile din aur ale acestora.
Ultima victimă este o femeie de 46 de ani care le-a povestit anchetatorilor că, în timp ce se deplasa pe bulevardul Matei Basarab, din Slobozia, a fost abordată de o persoană necunoscută, care a intrat în vorbă cu ea, şi sub pretextul că ştie că este bolnavă şi că o poate ajuta să se vindece, i-a sustras mai multe bijuterii din aur. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Loghin, precizează modul de operare al escroacei:
audio Andreea LOGHIN
La fel au fost înşelate lunile trecute şi două tinere de 15 şi 20 de ani. Potrivit ultimei victime, persoana care a abordat-o are 45 – 50 de ani, înălţime de circa 1,68, este solidă, cu faţă rotundă, ten închis, păr negru şi drept prins în coadă, îmbrăcată cu un tricou verde şi fustă de culoare închisă. 
Pentru a evita să fie astfel păgubiţi, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere.
De asemenea, ialomiţenii sunt sfătuiţi să sune la 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.            
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.