Fermierii care se încadrează la ajutorul de minimis sunt aşteptaţi la Direcţia Agricolă Ialomiţa

1

foto: Florin Floreanu

Fermierii care se încadrează la ajutorul de minimis sunt aşteptaţi la Direcţia Agricolă Ialomiţa cu documentele doveditoare pentru activităţile pe care le desfăşoară.
Pentru obţinerea sprijinului financiar, solicitanţii vor depune o cerere, o copie a actului de identitate sau împuternicirea notarială a reprezentantului legal, dovada contului activ la bancă sau trezorerie şi copia cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012, certificată prin înscrierea “conform cu originalul” de către centrele locale.
În lipsa cererii unice de plată, la dosar se poate adăuga adeverinţa în original, care să ateste, conform înscrisurilor din Registrul agricol, suprafaţa de teren utilizată de solicitant, din care să reiasă că deţine suprafeţe de culturi agricole în teren arabil precum şi culturile înfiinţate în toamna anului 2011, primăvara anului 2012.
Adeverinţa de la Primării se solicită doar pentru beneficiarii care nu sunt înscrişi în evidenţele APIA şi care exploatează suprafeţe de culturi agricole în teren arabil, de minim 1 ha.
Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar şi se acordă pentru suprafeţe cuprinse între 1 ha şi maxim 10 ha inclusiv.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.