Fermierii ialomiteni dau lectii guvernantilor

0

Dezbaterea organizata de Comisia pentru Agricultura din Senatul Romaniei, la Slobozia, a prilejuit expunerea tuturor greutatilor pe care le întâmpina la momentul actual agricultorii si crescatorii de animale din România. La dezbaterea privind performanta în agricultura a participat si ministrul agriculturii, Ilie Sarbu. 

Timp de 5 ore fermierii ialomiteni au incercat sa explice guvernantilor de ce nu merge agricultura în Baragan si cum trebuie sa-i ajute pentru ca munca lor sa fie cu folos.

Numeroase probleme au semnalat si autoritatile locale prezente la dezbatere. Primarul Comunei Ciulnita, Gheorghe Stelica a explicat traseul administrativ vicios pe care îl au de parcurs, pentru accesarea fondurilor europene.

Despre birocratie si consideratie pentru munca fermierilor a vorbit si Nicolae Sitaru, presedintele Asociatiei Cultivatorilor de Plante Tehnice si Cereale Ialomita. Paradoxurile legislative si imposibilitatea depasirii lor pe cale legala au fost demonstrate de Mitru Crisan, directorul fabricii de lactate Teletext.

Fermierii au cerut ajutor pentru ca actuala criza economica sa nu se transforme într-o criza alimentara.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.