Fermierii ialomiteni sunt invitati sa solicite sprijinul pentru suprafata, acordat de Uniunea Europeana prin APIA

0

Pentru a beneficia de acest sprijn financiar, fermierii trebuie să depună la sediile APIA o singură cerere de plată în perioada 2 martie-15 mai 2009. Intarzierea cererii de plată pana în intervalul 15 mai-9 iunie va determina penalităţi de 1 la sută pentru fiecare zi lucrătoare întârziere.
APIA va transmite fiecărui fermier care a mai depus cerere în anii precedenţi o invitaţie privind data la care este programat pentru depunerea cererii de plată şi este important ca această dată să fie respectată, atât pentru eficientizarea campaniei, cât şi pentru evitarea de către fermieri a penalităţilor.
Beneficiarii măsurilor de sprijin pe suprafaţă pot fi persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.
Pentru campania 2009, România beneficiază de o alocaţie financiară de 618,1 milioane de euro pentru plata unică pe suprafaţă, ceea ce reprezintă circa 71 de euro pentru un hectar.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.