Fermierii sunt invitaţi la credite

0

DSC_2683

Crescătorii de oi sunt invitaţi la Centrul Judeţean APIA pentru eliberarea adeverinţelor necesare contractării unor împrumuturi în vederea finanţării activităţilor curente.
Creditele oferă producătorilor agricoli posibilitatea obţinerii unor resurse financiare, necesare până la efectuarea de către A.P.I.A. a plăţii primelor pe exploataţie şi pe cap de animal, la care sunt îndreptăţiţi. 
Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, A.P.I.A. eliberează o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru ajutoarele naţionale tranzitorii din sectorul zootehnic la specia ovine – caprine, pentru anul 2014, că s-au efectuat verificările privind datele din cererea de solicitare, precum si numărul de animale solicitate pentru primă.
De asemenea, în adeverinţă se precizează că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii adeverinţei si că a ataşat cererii toate documentele prevăzute de legislaţia în vigoare. 
Conform Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, suma cuvenită pentru beneficiarii de ajutor financiar în sectorul ovine-caprine este de 20 lei/cap de animal.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.