Festivalul international de folclor Floare de pe Baragan a smuls ropote de aplauze in caminele culturale de la tara

0

 Spre deosebire de oraseni, care primesc mai rezervati muzica populara, locuitorii satelor ialomitene se bucura de spectacolele de muzica si dans organizate in comunitatile lor.
Clementina Tudor a mers sambata la Fetesti si Luciu pentru a participa la manifestarile celei de-a 11 –a editie a festivalului international de folclor, iar acum relateaza:
floare de pe baragan

 Gradina de vara din Fetesti s-a dovedit prea mare pentru o reprezentatie folclorica, fie ea si internationala.
Dansurile poloneze, profound tematice, i-au surprins placut pe pustii rataciti in tribunele aproape goale.


Cu totul alta atmosfera la Luciu. Noul camin cultural, dotat si cu instalatie de climatizare, s-a dovedit prea mic pentru un public atat de numeros si pasionat de folclor. Foarte bine cunoscute, ritmurile macedonene au fost acompaniate cu aplauze si chiar dansate pe holurile si culisele caminului cultural
 Multa pasiune pun in dansul lor barbatii din grupul de dansatori din Luciu. Nea Frusin Nicoara dansator de jumatate de secol, are peste 70 de ani si nu se lasa cu niciun chip la cei mai tineri.  Coordonatorii grupului Spicul din Luciu sunt sotii Casian, Anica si Mihai, care in toamna vor scoate o carte cu tot folclorul cules, astfel incat obiceiurile sa fie  transmise si generatiilor viitoare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.