Festivalul naţional de interpretare a liedului Ionel Perlea, IGNORAT de elevii Liceului de Artă

0

În prima decadă a lunii mai, cel mai important eveniment cultural al judeţului s-a consumat discret, într-o participare selectă a unor concurenţi şi a unui public de elitişti.

Festivalul naţional de interpretare a liedului, Ionel Perlea, organizat de 19 ani la Slobozia, a lansat în lumea muzicii încă o pleiadă de tineri interpreţi, absolvenţi sau studenţi în centrele universitare de muzică din ţară.

Că nimeni nu e profet în ţara lui, se dovedeşte în fiecare an la festivalul naţional Ionel Perlea. Profesori şi muzicieni din toată ţara vin la Slobozia pentru a perpetua organizarea manifestării artistice în memoria unuia dintre cei mai mari dirijori şi compozitori ai lumii, Ionel Perlea.

Doar câţiva dintre oamenii de cultură ai judeţului îşi fac timp însă pentru a participa la recitalurile de muzică clasică, şi ce este inexplicabil, elevii şi profesorii de la clasele de muzică ale Liceului de Artă, cu marca numelui Ionel Perlea, se remarcă prin absenţă şi ignoranţă.

La cea de-a 19-a ediţie a festivalului de interpretare a liedului s-au înscris 16 concurenţi dar s-au prezentat 14. Trofeul festivalului a fost câştigat de Iulia Maria Dan de la Universitatea de muzică din Bucureşti.

Solista a interpretat liedul obligatoriu compus de Ionel Perlea pe versurile poetului Şerban Codrin. Şi anul acesta, în sala de festivităţi a Centrului Cultural a fost prezentă nepoata marelui compozitor, Aurelia Stoian.  Luna aceasta încep lucrările de restaurare la casa memorială  a lui Ionel Perlea de la Bucu. Pentru anul viitor însă, organizatorii au misiunea împlinirii celei de-a 20-a ediţii a festivalului naţional de interpretare a liedului, Ionel Perlea.

Clementina Tudor, Radio Campus

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.