FESTIVALUL TINERETII – anul 41

0

Implinim astazi primul an dupa cei 40 de istorie muzicala pe scena gradinii de vara din Amara. Marcam astfel un nou inceput al concursului de interpretare a muzicii usoare romanesti…Fiecare 1 in palmaresul varstei festivalului deschide cu un pas viitorul..
Prima editie a fost in anul 1968, a- 11-a in ‘78, cea de-a  21 a incheia anii ’80 si deschidea perspectiva democratiei chiar si in muzica, apoi a 31-a, marcata de tumultul tranzitiei, pentru ca cea de-a 41-a editie sa ne gaseasca astazi impreuna in gradina de vara de la Amara.
Buna seara inca odata! Radio CAMPUS va propune in aceasta seara o amintire… Valentina Dragut…  , castigatoarea trofeului tineretii in anul 1989. Din pacate pentru ea si pentru noi, Valentina a pierit 6 ani mai tarziu intr-un accident de masina.
In memoria ei, si poate pentru a-i incuraja fetita care i-a ramas in urma, ca sa-i calce pe urme, echipa CAMPUS a propus organizatorilor sa acorde incepand de anul acesta un premiu special ,,Valentina Dragut“. 
Ne bucuram ca idéea a placut organizatorilor, si, mai ales ca aminitirile legate de Valentina Dragut sunt dintre cele mai frumoase. O fata blonda, vesele, senina  si cu suflet mare.
 Nu putem sa nu ne si intristam la gandul ca soarta a rapit-o dintre cei dragi cand avea 26 de ani. Nostalgie amara in glasul directorului artistic al festivalului, Cristian Obrejan, care ne povesteste cum a cantat pe aceleasi scene cu Valentina Dragut cand inca erau la scoala generala:
 audio-cristian-obrejan1
Aceleasi emotii cu gandul la Valentina Dragut  si in sufletul Elenei Garbacea, care parca o vede in rochita lila in care era imbracata cand a castigat trofeul la Amara:
 audio-elena-garbacea
Si maestrul Nicolae Rotaru se numara printre cei care au fost aproape de Valentina Dragut. Vorbele gatuite si pauzele prelungi i-au tradat tumultul interior la amintirea Valentinei:
audio-nicolae-rotaru
Cel mai greu dar parka si usor ii este sa vorbeasca despre Valentina, mamei ei…
O poveste la trecut care ne adanceste in regretele eterne pentru cei care nu mai sunt…
audio-mama-valentinei
Valentina Dragut- o amintire tanara in numele careia Radio Campus initiaza la aceasta editie premiul special Valentina Dragut, sponsorizat de liberalul RADU Paros Mihaita, consilier municipal Slobozia.
audio-paros-radu
Mult success tuturor!  Sa cante muzica…

Clementina Tudor

 

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.