Fetești: taxă de pod mai mică pentru riverani

0

foto: Florin Floreanu

De la anul, locuitorii Feteştiului, care traversează zilnic podul nou pentru a merge la serviciu, vor plăti o taxă de drum mai mică decât cea de acum.
Deputatul din Coplegiul 1 transmite că a reuşit să scadă de 6 ori taxa de pod pentru riverani. Cristina Pocora spune că l-a convins pe ministrul actual al Transporturilor să analizeze eliminarea acestei taxe pentru cei care locuiesc şi lucrează de o parte şi de alta a podului şi pentru proprietarii de terenuri.
Introducerea gratuităţii doar pentru riverani, ar putea însemna o discriminare pozitivă şi ar încălca normele Uniunii Europene
În final a fost acceptată, într-un ordin de ministru, noţiunea de “riveran”, care permite achiziţionarea unor abonamente pentru locuitorii din zonă, cu preţuri substanţial reduse faţă de costurile de până acum. Aceste abonamente vor costa 242 lei şi vor avea o valabilitate de 3 luni, în condiţiile în care un feteştean plătea zilnic 22 de lei pentru taxă, timp de cel puţin 21 de zile într-o lună.
Măsura a fost publicată pe site-ul ministerului şi se află în dezbatere publică până la 26 noiembrie, urmând după această dată să fie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.