Finanţările prin Programul Operaţional de Dezvoltare au ajuns la fundul sacului

0

Până la data de 6 februarie 2010, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au fost depuse 326 de proiecte prin care se solicită finanţare nerambursabilă prin Regio şi Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

Pentru multe dintre domeniile de intervenţii, sesiunea de depunere a proiectelor s-a încheiat. Există însă şi axe de dezvoltare  neaccesate, cu fondurile integral disponibile. Este cazul Domeniului major de intervenţie 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea de noi activităţi, cu o alocare regională de 33,50 milioane de euro, sumă insuficientă pentru un astfel de demers.

Luptă este însă strânsă pentru Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor, unde alocarea regională este de doar 28,47 milioane de euro.

În cadrul primului apel de proiecte cu termen limită de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finanţare de către solicitanţii din regiunea Sud Muntenia, în valoare totală de aproximativ 67,5 milioane de lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă solicitată de aproximativ 45 milioane de lei. Au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanţi au renunţat la semnarea contractului şi s-au semnat 21 de contracte de finanţare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.