Firme private la ambulanţă

4

Serviciul Judeţean de Ambulanţă are concurenţă din mediul privat pentru serviciul de transport al pacienţilor la externare.
Două firme din Slobozia şi Constanţa au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Sănătate pentru efectuarea de curse medicale neasistate, prin care pacienţii care nu se pot deplasa vor fi transferaţi de la un spital la altul sau la domiciliu.
Intrarea pe piaţă a unor operatori privaţi îl nemulţumeşte pe managerul serviciului judeţean de ambulanţă. Paros Radu reclamă diminuarea fondurilor din sistemul public de prim ajutor.
audio PAROS RADU
Preşedintele–director al Casei Judeţene de Sănătate, Mihai Geantă, apreciază că sumele alocate celor două firme sunt mici, iar activitatea ambulanţelor private vor sprijini în primul rând serviciul public.
Contractele încheiate de Casa Judeţeană de Sănătate cu firmele private care se vor ocupa de transferul pacienţilor netransportabili însumează 500 de milioane de lei vechi, bani alocaţi până la sfârşitul anului. Ambulanţele private vor să folosească dispeceratul serviciului judeţean, dar conducerea de la Salvare se opune total acestei posibilităţi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Domnule Paros, de cand “va doare” de Serviciul de Ambulanta si de angajatii acestuia? Indignarea manifestata este reala? Chiar va pasa? Sau … doar punctati pentru imaginea electorala?

    Iar in legatura cu firmele private, considerati ca detineti suficiente informatii ca să aveti un punct de vedere pertinent fată de serviciile oferite de acestea? Eu, unul, nu prea cred.

    Personal, am beneficiat de serviciile unei firme private la o externare şi am fost mai mult decat multumim, comparativ cu Serviciile Ambulantei Nationale unde… daca ambulantierul nu este “STIMULAT” adecvat …

    Deci, înainte să VORBITI, vă rugam STUDIATI!

    La buna vedere, domnule Paros!!!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.