Foaierul Centrului Cultural al Municipiului Urziceni a fost ieri după amiază gazdă primitoare pentru Marius Stan

7

marius stanPlecat în 1997 în Statele Unite pentru un stagiu post doctoral în cadrul Laboratorului Naţional Los Alamos, a ajuns în urmă cu trei ani la Laboratorul Naţional al Argonului, unde este acum cercetător principal. Activitatea ştiinţifică este astăzi completată în mod fericit de cea de la Universitatea din Chicago, unde este cercetător emerit, după ce cu ani în urmă acolo a predat Mircea Eliade.
Marius Stan a revenit însă acasă din postura de colaborator permanent al revistei ,,Helis’’ şi autor al volumului de nuvele cu titlul ,,Câteva zile’’. O carte despre care afirmă că, în ciuda aparenţelor, nu are caracter autobiografic:
audio Marius STAN
Profesorul de literatură Titi Damian, autorul postfeţei cărţii, a vorbit despre mai vechiul său prieten din perioada de glorie a Cenaclului literar ,,Dor fără saţiu’’ ca despre un demn ambasador al Urziceniului şi ţării dincolo de Atlantic:
audio Titi DAMIAN
Volumul ,,Căteva zile’’ a apărut în condiţii grafice deosebite la editura ,,Helis’’ şi se doreşte a fi primul dintr-o serie prin care Marius Stan doreşte să păstreze, în ciuda distanţei care-l separă de locul de origine, legătura cu oamenii şi poveştile Urziceniului şi împrejurimilor.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

7 comentarii

  1. Inca un om scolit de Romania care lucreaza pentru altii, ce l-au ademenit cu plata stagiului, s.a.m.d. Asa se facu de ramaseram acu’ cu alde ,,danut”, care face si el ,,literatura”, ca monsieur Jourdain, fara sa stie. Apropo, al cui personaj este monsieurl Jourdain?…

  2. )))))te mănâncă rău,mikuţule….io când ţi-am zis să faci ca maidanezu,am zis să-ţi faci toaleta.nu să latri la mine şi la lună….că iar te…mai bine nu….îi dau la admin de lucru))

  3. Legat de activitatea stiintifica a lui Marius Stan, trebuie sa spunem adevarul ca profesorul sau de fizica din liceu a fost domnul Stavar Ilie. Asa s-a scris istoria.

  4. @Mike
    Putea s-o aiba si pe vanzatoarea din colt drept profesoara de fizica, ca tot acolo ajungea. Este vb. de zestrea nativa aici. Vezi cazul Einstein. Si apoi, echivalenta intre vanzatoare si stavar este dovedita de mult timp!!!

  5. In aceeasi clasa au mai fost si altii, s-au reintalnit o mare parte dintre ei pe 14 septembrie, toti oameni realizati, nici unul insa membru psd. Asta-i viata, ce sa faci? Oricum, a nega importanta cadrului didactic de valoare, fie si la noi, aici, in Ialomita unde a tronat pana de curand otilia dumitru=psd, este criminal! De ce sa-i vrem pe copiii nostri educati de cadre cu pregatirea si calificarea ,,vanzatoarei din colt”? ca sa tooot voteze psd?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.