Foc la Luciu

0

O ţigară aruncată la întâmplare, toată rezerva de furaje arsă şi 5 ore de luptă cu flăcările – este situaţia pentru care au intervenit pompierii din Ţăndărei, weekendul trecut. I s-a întâmplat în satul Luciu, unui ialomiţean caruia i-au ars aproximativ 2.000 de baloţi de paie de grâu din rezerva proprie. Pentru stingerea incendiului s-au mobilizat atât pompierii, dar şi membrii serviciului voluntar, precum şi localnicii.

Întrucât paiele erau depozitate în imediata apropiere a unui drum de acces, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a reprezentat-o o ţigară aprinsă, aruncată la întâmplare de o persoană rămasă neidentificată, neexistând pericolul extinderii flăcărilor către locuinţele învecinate.

Scenariul s-a repetat în curtea unui cetăţean din comuna Cocora. Flăcările au cuprins rezerva de paie de grâu şi lucernă, pentru stingerea incendiului acţionând pompierii slobozeni, dar şi voluntarii din comuna Reviga. Ei au acţionat trei ore pentru stingerea incediului în care au fost distruse aproximativ 3.000 de kg de furaje, cauza probabilă de aprindere fiind de asemenea jarul unei ţăgări aruncate la întâmplare.

Alte 700 de kg de furaje, precum şi o anexă gospodărească au ars sâmbătă, în curtea unui cetăţean din oraşul Ţăndărei. De data aceasta, cauza de izbucnire a incendiului se pare că a fost jocul copiilor cu focul. Fiul proprietarului, în vârstă de 7 ani s-a jucat cu chibrituri împreună cu alţi copii în apropierea şirei de paie, provocând izbucnirea flăcărilor.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.