Fondurile Europene pentru Agricultură şi alimentaţia sănătoasă în şcoli – temele Colegiului Prefectural de săptămâna trecută

0

Potrivit unei situaţii oficiale, Ialomiţa se află printre primele judeţe în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene.
Până în prezent peste o sută de beneficiari au accesat 67 de milioane de euro, majoritatea banilor fiind utilizaţi pentru achiziţionarea de utilaje agricole iar acum, pe lista de aşteptare în vederea accesării unor noi fonduri se află 50 de proiecte.
Prefectul Stelian Caramitru a declarat că fermierii se plâng de volumul mare de acte necesare pentru care este nevoie de numeroase deplasări.
Cea de-a doua temă a Colegiului Prefectural a constituit-o alimentaţia sănătoasă în şcoli, subiect prezentat de responsabilii Autorităţii de Sănătate Publică.
Ei susţin că din cele 12 cantine controlate, 4 au fost amendate cu 1.200 de lei pentru că nu asigurau necesarul zilnic cu calorii şi nutrienţi pentru o alimentaţie sănătoasă iar din cele 13 chioşcuri verificate, două au fost amendate cu sume usturătoare.
Un chioşc din Feteşti a primit 600 de lei amendă iar unul din Slobozia 4.000 de lei pentru că vindeau produse neconforme.
Tot în cadrul şedinţei, prefectul a anunţat că va dispune, în perioada următoare, un control comun pe tema „Cornul şi laptele“.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.