Fundul sacului

0

În Ialomiţa, colectarea banilor la bugetul general consolidat a scăzut luna trecută cu aproape 5 procente.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa informează că în luna februarie a fost încasată la bugetul general consolidat suma de 46,51 milioane de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când s-a încasat suma de 48,91 milioane.

Defalcat, la bugetul de stat s-au încasat 24,07 milioane de lei, mai puţin cu 9 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la CAS suma colectată a fost cu două procente mai mare, iar la fondul de sănătate s-au realizat venituri în sumă de 6,51 milioane de lei, înregistrându-se o scădere cu aproape 4%.

Ca de obicei, cea mai mare scădere a fost înregistrată la fondul de şomaj, unde în februarie s-au adunat 0,52 milioane de lei, ceea ce în puncte procentuale înseamnă o scădere de 12,18%.

Odată cu scăderea veniturilor la bugetul general consolidat, au crescut măsurile de executare silite.

Astfel, luna trecută au fost emise peste 15 mii de somaţii, au fost înfiinţate un număr de aproape 4 mii popriri bancare, 180 popriri la terţi, au fost aplicate sechestre la 112 bunuri mobile şi la un imobil şi au fost organizate 7 licitaţii de vânzare a bunurilor sechestrate.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.