Furturi pe banda rulanta

0

Traiul chinuit, nivelul scăzut de educaţie şi nevoile pentru o viaţă mai bună determină creşterea cazurilor de furt, în Ialomiţa. În ultimele două zile, pe raza judeţului s-au înregistrat 3 furturi, de la cele de animale şi cereale din câmp, până la bunuri din locuinţe.

Sâmbătă seară, un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost prins de poliţişti, în timp ce se deplasa cu un cal pe raza comunei Moviliţa. În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că bărbatul în cauză a sustras cabalina în cursul dimineţii, din gospodăria unui consătean şi încerca să o valorifice în comuna Bărcăneşti. Prin extinderea anchetei, s-a mai stabilit că tânărul este principalul suspect de săvârşirea unui furt similar, comis la începutul lunii, în aceeaşi localitate. În ambele cazuri, caii au fost recuperaţi şi restituiţi părţilor vătămate.

Duminică la prânz, Poliţia a fost sesizată, printr-un apel la 112, de către proprietarul unui teren agricol din municipiul Slobozia, despre faptul că a surprins o persoană în timp ce sustrăgea coceni de porumb de pe sola respectivă, pe care îi încărcase într-o căruţă.

Seria furturilor a continuat în aceeaşi zi. Un minor în vârstă de 15 ani, din Alexeni este cercetat de poliţişti pentru furt calificat, pentru că a pătruns într-o locuinţă, de unde a sustras bunuri şi bani, pe care urma să le valorifice. Urmare a cercetărilor desfăşurate, făptuitorul a fost identificat, în prezent acesta sustrăgându-se cercetărilor, fiind fugit de la domiciliu.

În toate cazurile de furt, cercetările continuă, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.