Gabi Savu: un an de chin, încununat cu viaţă

0

_DSC6524

După un an de chin şi luptă, o familie încercată de soartă, din Slobozia, va petrece sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou cu bucurie autentică în suflete! Băiatul lor, Gabriel, care a stat 4 luni în comă în urma unui accident rutier, este acum recuperat în proporţie de 75% şi are şanse să redevină cum a fost înainte de tragicul eveniment. Din nefericire, unul dintre băieţii care se aflau în aceeaşi maşină a murit… Necazul s-a abătut asupra lor anul trecut, în noaptea de 1 spre 2 decembrie, când băieţii se întorceau de la un club din Griviţa, unde şoferul consumase băuturi alcoolice. Pe drumul de întoarcere acasă, distracţia s-a transformat într-o clipă în nenorocire. Despre şansa la viaţă a lui Gabriel SAVU, într-un reportaj radio CAMPUS:
audio reportaj Gabriel SAVU
Gabi a avut zile! Dar şi o familie care a luptat din răsputeri ca să-l salveze! Bunicii lui au făcut apeluri peste apeluri pentru a strânge bani, mama i-a stat zi şi noapte la căpătâi, medicii au făcut tot ce a fost posibil pentru a-l ţine în viaţă, iar miracolul s-a întâmplat… După luni de comă şi 5 operaţii, dintre care una la cap, acum Gabi urmează şedinţe de recuperare. Asistentul Gabriel Basarab apreciază că tinereţea este un atu important în refacerea fizică a pacientului, însă terapia trebuie continuată.
Gabi s-a născut a doua oară! Îşi aduce exact aminte de noaptea fatidică, în care prietenul în maşina căruia se afla a ignorat şi ceaţa şi gheaţa, ceea ce i-a condus într-un stâlp de electricitate situat la ieşirea din Amara spre Slobozia. Culmea, şoferul a scăpat cel mai uşor! Un pasager a murit, iar Gabi a supravieţuit.
Greul a trecut, dar intervenţiile chirurgicale şi şedinţele de recuperare continuă. Cei care mai pot să susţină financiar familia lui Gabriel o pot face prin donaţii în contul RO12BPOS23002710774RON01, deschis la BANCPOST pe numele bunicului, Matei Mandache.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.