Gabriel Liiceanu la Slobozia

0
Ialomiţenii iubitori de carte au avut posibilitatea să îl întâlnească la Slobozia pe scriitorul Gabriel Liiceanu, cu ultima apariţie editorială. Biblioteca Judeţeană a organizat ieri prezentarea  volumului ,,Întălnire cu un necunoscut“, iar evenimentul i-a atras pe mulţi dintre scriitorii şi profesorii din judeţ.
Prezenţa lui Gabriel Liiceanu la Slobozia este o realizare a Bibliotecii Judeţene şi se concretizează după câteva prezenţe consecutive la Salonul anual de carte ale Aurorei Liiceanu, prima soţie a scriitorului.
În calitate de gazda, directorul Bibliotecii, Mihaela Racoviţeanu a deschis evenimentul printr-o prezentare a principalelor date biografice şi profesionale :
,,Întâlnire cu un necunoscut este un jurnal al Eu-lui şi reprezintă o invitaţie la dialog pentru cititori, ca mod de confruntare a experienţelor de viaţă
Gabriel Liiceanu a mărturisit publicului dualitatea frământărilor de scriitor şi cititor, cu precizarea  că a vorbi în public este o la fel de mare provocarea ca atunci când scrii despre tine.
Volumul ,,Întâlnire cu un necunoscut“ completează seria publicaţiilor editate de Humanitas. La 20 de ani de la înfiinţarea editura se mândreşte cu un  palmares de  peste 2.400 de cărţi.
Titlul volumului “sugerează perfect relaţia dintre eul interior si cel din exterior pe care îl afişează fiecare om în relaţia cu semenii săi“, spune scriitorul Gabriel Liiceanu.
Întâlnire cu un necunoscut, alături de alte cărţi ale lui Gabriel Liiceanu, se găsesc şi  pot fi împrumutate de la Biblioteca Judeţeană Ştefan Bănulescu.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.