Gala Ion Albesteanu

0

Dupa multa vreme de absenta a publicului slobozean de la spectacole, sala  Casei de Cultura s-a dovedit neincapatoare. Seara de gala a festivalului concurs national de interpretare a muzicii traditionale romanesti, Ion Albesteanu, a trezit atata inters si a oferit atata spectacol, incat organizatorii au decis ca festivalul care se tinea odata la doi ani sa devina anual. Ce a contribuit la aceasta decizie aflam dintr-un reportaj de Clementina Tudor:
material audio gala ion albesteanu 
Pentru doua zile, la Slobozia, festivalul Ion Albesteanu ne-a repatriat folclorul autentic si ne-a intors cu fata spre cultura primara a neamului romanesc. Cel care a pretuit si a promovat stilul interpretativ al lautarilor de alta data aduce si astazi har urbei noastre.
Printre concurentii veniti din Chisinau, Valcea, Gorj, Olt, Teleroman, Prahova, Mehedinti, s-a numarat si ialomiteanca Ana Gheorghe din Albesti. Pentru ca este la primul spectacol de gen, Ana a fost rapusa de emotii iar juriul i-a taxat lipsa de experienta pe scena. Fata a dovedit insa o voce impecabila si a impresionat sala prin atitudinea smerita, de prea mult bun simt.
Daruirea lui Ion Albesteanu fata de muzica si comunitatea ialomiteana i-a obligat in al 13-lea ceas pe oficialii de la municipiu sa-i acorde diploma de cetatean de onoare al orasului inainte sa se stinga, in casa de la Fierbinti. La cea de-a cincea editie a festivalului Ion Albesteanu a cantat in recital si sotia maestrului lautar, Tita Stefan, acompaniata de instrumentistii lui Ion Albesteanu, acum indrumati de… Valentin Albesteanu.

Clementina Tudor

foto: Laurentiu Stefan

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.