Garanţii pentru lucrări

0

Consilierii locali de la Urziceni au aprobat în şedinţa de ieri după amiază proiectul de hotărâre referitor la stabilirea unor garanţii pentru persoanele fizice şi juridice care deteriorează carosabilul, trotuarele, parcările şi spaţiile verzi, în urma executării de lucrări tehnico edilitare subterane.

În referatul compartimentului urbanism din cadrul primăriei municipiului Urziceni se precizează că, de la 11 decembrie 2008, când a fost stabilit prin hotărâre de consiliu local cuantumul garanţiilor, preţul materialelor de construcţie a crescut de peste două ori. În plus, în oraş au fost modernizate un număr important de străzi, trotuare şi spaţii verzi.

Hotărârea, adoptată în unanimitate de membrii legislativului, prevede că persoanele fizice şi juridice vor plăti la începerea lucrărilor de reparaţii suma de 400 de lei pentru fiecare metru pătrat de reţea stradală modernizată, ca şi pentru trotuarele sau parcările ce urmează să fie afectate de lucrările respective. În cazul intervenţiei la reţelele stradale nemodernizate şi la spaţiile verzi se va achita o garanţie de 100 de lei pentru fiecare metru pătrat.

În documentul respectiv se mai precizează şi faptul că după terminarea lucrărilor, persoanele fizice sau juridice care au executat lucrările respective au obligaţia de a aduce terenul la stadiul iniţial în termenul prevăzut de autorizaţia de construcţie.

În cazul readucerii la stadiul iniţial a carosabilului, trotuarului, parcării sau spaţiului verde la 12 luni după terminarea lucrărilor, garanţia se va restitui pe baza unui proces verbal. În caz contrar, garanţia respectivă se pierde la exact un an după terminarea lucrărilor.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.