Garanţii pentru un referendum corect

11

foto: Florin Floreanu

Oficialii judeţului exclud orice posibilitate de fraudare a referendumului pentru demiterea preşedintelui, chiar dacă admit că un cetăţean cu drept de vot s-ar putea deplasa în două sau mai multe localităţi pentru a vota fără a trezi suspiciunea celor din circumscripţiile electorale.
Subprefectul Marin Constantin are convingerea că orice intenţie de influenţare a rezultatului la scrutinul din 29 iulie se poate dovedi şi mizează pe măsurile ministerului administraţiei şi internelor pentru combaterea turismului electoral.
Votul multiplu se consideră infracţiune, fapta sancţionabilă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, la fel ca şi împiedicarea cetăţenilor de a se prezenta la urne.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

11 comentarii

  1. Prefectii si subprefectii mai sunt apolitici? Subprefectul era la mitingul USL ! Sau e la fel ca Antonescu,la el nu se pune,el nu trebuie sa fie apolitic,doar Basescu…

  2. Atenţie mare la turismul electoral care se va practica în ziua de 29 iulie la secţiile de votare din Albeşti, Gheorghe Lazăr, Ciochina, Vlădeni, Borduşani, Ţăndărei dar şi în alte zone “fierbinţi”. Să te ţii nene, adevărat pelerinaj “cultural”. După o monitorizare atentă video şi audio, precum şi după o sesizare “anonimă” vom avea parte în zilele de 30 şi 31 iulie chiar şi în 1 august de spectaculoase reţineri de votanţi foarte zeloşi, preşedinţi de secţii de votare, primărei, viceprimărei, consilieri poate va da cu “subsemnatul” chiar şi un subprefect apolitic care chiar ar trebui să fie garantul respectării legii şi a ordinii publice la nivel local. Ne aşteaptă o perioadă dinamică.

  3. Garantat 99% va fi referendum corect,restul de 1% va fi in autobuzele inchiriate 100% pentru ziua de duminica,sa-i plimbe pe fraieri, nu la mare sau la munte,ci din sectie in sectie (de votare).Din acest 1% se va scoate cvorumul de 50%+1…ai dracu sunt la mate astia de la usl!

  4. Voi pdlistii stiti cum e cu furtul….doar am vazut cum s a culcat Geona castigator si dimineata era looser.Si stiti ca vor fi 10 mil de DA….si urlati hotii ca netotii.Demiterea smintitului de Basescu e singura sansa a pdl sa mai conteze pe viitor in politica,altfel o sa ramana ala inalt cu capul mare(Blaga)si ala mic cu capul mare(Pavelescu) s atarne pe langa miscarea de dreapta a utcistului securist MRU(ala cu capul in care joaca ochii):))))

  5. ciocu’ mic milian uselist, referendumul nu va fi validat, base revine si ti-l zboara pe mincinos si somnorila,ramai fara cur de lins.

  6. Eu i-as da o sansa lui Antonescu sa ramana la Cotroceni daca jura pe viata lui Voiculescu ca nu doarme pe canapeaua din birou si nu-si deschide vreun Las Vegas prin Cotroceni….si mai castigam si o putoare de 52ani in campul muncii…Si ca o constatare:arata bine lepra la 52 de ani,odihnit,nestresat,”ma culc cand vreau,ma scol cand vreau!”Hai sictir,c-am glumit,asta cred ca si-a luat ursuletul si perna din fulgi de lebada la serviciu!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.