George Stoian nu a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului

17

george-stoian

Consilierii locali din Slobozia au refuzat să-i acorde titlul de cetăţean de onoare lui George Stoian.
Propunerea consilierului PDL, Mirela Dacici, a primit 8 voturi pentru și 12 împotrivă, iar proiectul de hotărâre a fost respins prin vot secret.
În istoria post decembristă a Consiliului Local Slobozia, aceasta este a 4-a situaţie în care se respinge acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului. Similar s-a mai întâmplat cu un preot din Slobozia Nouă, dar şi cu Mihai Ungheanu, propus de Ioan Pinter şi respins de consilierii locali ai Convenţiei Democrate. Greu a primit această distincţie şi Mircea Dinescu, respins în mandatul 1996-2000, pentru opiniile sale împotriva regimului Iliescu, dar a fost decorat ulterior.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

17 comentarii

 1. Alladine, mai degraba duhul din lampa ta sa rezolve ce a stricat PSD-ul in orasul asta. Lasa ca ne lasa acum fara spatii verzi ca sa ne rezolve si cu aerul. Ne-ar trebui o solutie gen Ramnicu Valcea.

 2. dupa ce ca i-am acordat titlul de “cetatean de onoare” profesorului comunist Gheorghe Antonescu, asta mai trebuia! Sa-i dam si pupincuristului George Stoian…. Maine-poimaine ii vom da post-mortem tovarasei Gainusha sau tov-ului Ion Hanaru, sau tov-ului Paghici…..(urmeaza aplauze indelungi)

 3. In primul rand io nu-s ,,vecinu’ ”, in al doilea rand usl-asii au taiat copacii plantati pe vremea lui glodeanu-pcr, fara pic de rusine pentru inaintasul lor cel duplicitar! Asadar, astia de la usl sunt si mai si: hoti, mincinosi, puturosi – cum sa aprecieze valoarea neinregimentata? Sa zica domnul Floreanu, George Stoian are egal cu vre-un usl-as ialomitean, nu slobozean, pe care-l cunoaste? Ecce hmmo!

  • Mike, mă abţin să comentez ceva despre individul Stoian, pentru că obiectivitatea mea s-a evaporat în urma unui schimb de replici cu persoana în cauză, acum vreo 4 ani, deci mi se pare cinstit să tac.
   Sunt doar curios cu cine s-a consultat doamna consilier Dacici înainte de a face aceasta propunere, pentru că mi se pare elementar să te sfătuieşti cu instituţiile de cultură.
   Pentru că m-ai invitat, pot să identific un scriitor-istoric-monografist slobozean care va rămâne cu siguranţă în cărţile de istorie ialomiţeană: domnul Ştefan Grigorescu. Îl mai avem pe Nicolae Stan. Şerban Codrin. De ce nu, Gheorghe Dobre… şi lista e deschisă.

 4. Domnu Gura Ialomitei.
  E simplu…. Dl. Stoian este clientul Doamnei Dacici…
  Posibil sa ne asteptam ca toti clientii Doamnei Dacici sa fie propusi ca cetateni de onoare.
  Ce mari opere a facut George Stoian?
  Cu siguranta mai mult bine a facut orasului Ilie Alexandru decat Stoian.

 5. Cu Serban Codrin (pseudonim, de fapt) sunt de acord, cu Gheorghe Dobre la fel, nici domnul Nicolae Stan nu-i un romancier rau, sunt insa acesti oameni usl-asi? Aceasta-i intrebarea!

 6. Gura Ialomitei -o corectura,Stefan Grigorescu e urzicenean.Si ,da, cartile dumnealui vor ramane in istoria ialomitei,sunt despre istoria ialomitei,sunt scrise cu pasiune si dedicare,fara a astepta multumiri si aprecieri de la nonvalori.

 7. Partea ,,frumoasa” este ca in cele ALMANAHE gasim osanale inchinate putrezicinilor pdsr, ce minunat ca psd-istii l-au ,,rasplatit”, nu-i asa?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.