Gheorghe Ceteraş – trimis în judecată în stare de arest preventiv

1

FLR_6356

Gheorghe Ceteraş a fost trimis în judecată alături de 11 inculpaţi, toţi cercetaţi pentru retrocedarea a peste 5.000 ha pădure din judeţul Buzău.
Inculpatul Gheorghe Ceteraş este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi 4 infracţiuni de dare de mită, capete de acuzare pentru care rămâne în arest preventiv.
Alături de el, fostul prefect al judeţului Buzău, Paul Beganu, se face vinovat de abuz în serviciu, luare de mită, instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, spălare de bani, şi instigare la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
În schimb, inculpatul Lefter Alexandru, inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, la data săvârşirii faptei, este cercetat în arest la domiciliu pentru luare de mită, iar avocatul Vasile Mihail Cosmin, pădurarul Irimia Ion şi judecătorul Toader Nicolae sunt cercetaţi sub control judiciar pentru infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.
Alţi 4 funcţionari publici şi doi administratori sunt cercetaţi în libertate.
Îndeletnicirile frauduloase ale acestora au cauzat statului un prejudiciu de 21,7 milioane de euro, iar procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.
De asemenea, s-a solicitat instanţei de judecată instituirea aceleiaşi măsuri asigurătorii asupra terenului cu vegetaţie forestieră în suprafaţă de 5.000 ha şi confiscarea sumelor de bani care au făcut obiectul infracţiunilor de corupţie, cuprinse între 10.000 lei şi un milion de euro.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Se afisa vacarul satului cu masini de ultima generatie si mai scotea ochii la fraieri cu 10 mii de euro un vopsit de biserica sau un aparat in spital. Sa dea aia 10 milioane de euro furati de la noi si face statul cateva spitale si biserici cu ei… Marinimosi mai sunt unii cu cate o picatura din banii furati . Nevasta-sa de o seama cu fi-su sa nu se mai afiseze in mercedes o vreme, poate se intoarce si ea la coada vacii de unde a venit

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.