Girl Power

0

Deputatul de Feteşti a reclamat Consiliului Naţional al Audiovizualului, că tot mai multe spoturi publicitare transmise de mass media abundă de stereotipuri sexiste şi mesaje misogine.

În calitate de presedinte al Comisiei pentru Egalitatea de sanse între femei şi bărbaţi, Cristina Pocora atrage atenţia că fenomenul aduce atingere demnităţii femeii şi trivializeaza imaginea acesteia.

Pentru că reclamele se adresează în special tinerilor, difuzarea repetată inoculează ideea că fetele şi adolescente trebuie să consume un produs  pentru a-şi putea finanţa operaţii estetice, mesajul transmis fiind acela că o femeie se defineşte exclusiv prin atributele sale fizice.

Cristina Pocora apreciază că acest mesaj este deosebit de periculos pentru tinerele fete, de natură să le influenţeze în plan emoţional şi să le determine să se concentreze doar asupra înfăţişării, în detrimentul unei personalităţi armonioase şi, în final, sănătoase.

Pentru că prin astfel de reclame se promovează stereotipul femeii ca obiect decorativ, reprezentanţilor CNA li se cere intervenţia în piaţa de marketing.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.