Gogoaşa cu pesticide

2

Urban a câştigat o bătălie în războiul privind calitatea apei de la Slobozia. Ultimele buletine de analize anulează rezultatele Institutului Naţional de Sănătate Publică, în care au apărut pesticide la foraj.

Inexistenţa pesticidelor la sursă nu schimbă cu nimic situaţia actuală, în care URBAN funcţionează fără autorizaţie, iar apa furnizată este declarată menajeră.

Directorul societăţii URBAN, Valentin Cilibeanu, spune că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa să se pronunţe dacă fierul din apă prezintă sau nu risc la consum.

Cum principala neconformitate pentru care s-a decis anularea autorizaţiei de funcţionare a societăţii URBAN a vizat zona de protecţie severă din jurul puţurilor, primarul Gabi Ionaşcu precizează că există un blocaj la nivelul discuţiilor cu un proprietar care deţine teren în jurul a două foraje.

Ultimele probe la apă au fost recoltate în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, iar analizele s-au făcut în laboratoare autorizate, unul dintre acestea fiind în reţeau Ministerului Sănătăţii. Pentru că niciunul din cele trei laboratoare de analize nu au depistat pesticide în apă, conducerea societăţii URBAN va solicita prefecturii Ialomiţa să anuleze deciziile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în februarie.

Clementina Tudor

2 comentarii

  1. Gogoasa-negogoasa… cert e ca apa este NEPOTABILA.
    Ceva nu inteleg astia care se razboiesc in hartii: ceea ce scrie unul sau altul in ele nu tine loc de apa buna de baut sau de preparat hrana!
    E o boala la moda la romani, sa faci rost de HARTII (ca sunt ele diplome, adeverinte,, atestate, certificate, etc.) dar care, in fata evidentei, sunt NULE!!! Cand se vor trezi?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.