Grădiniţa de vară la Bora

0
Luna aceasta, la Şcola Bora s-a deschis grădiniţa de vară pentru ca toţi copiii care intră în clasa întâi, să capete deprinderile unui comportament potrivit la cursurile şcolare.
Programul urmăreşte integrarea în colectivitate a copiilor romi şi este susţinut printr-un parteneriat social. Directorul Şcolii Bora, Elisabeta Beciu, spune că părinţii au semnat un contract în care se angajează să-şi trimită  la şcoală copiii pâna la absolvirea a patru clase, iar la fiecare început de an şcolar aceştia primesc gratuit rechizite şi îmbrăcăminte.
Până pe 9 septembrie, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, 16  copii care locuiesc în cartierul slobozean, frecventează cursurile grădiniţei de vară. Chiar dacă sunt în vacanţă, la şcoală vin şi sunt primiţi toţii elevii claselor unu –patru ale Şcolii din Bora.
De la 1 octombrie, Şcoala BORA va deschide cursurile în cadrul programului ,,A doua şansă“, unde adulţii care au abandonat şcoala în clasele primare, sunt aşteptaţi să se înscrie pentru absolvirea a 4 clase.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.