Gradul de încasare a taxelor şi impozitelor locale a crescut în luna august cu 10 procente

1

taxe-webComparativ cu anul precedent, în primele opt luni ale anului 2014 s-au înregistrat creşteri la încăsările pe impozit de la 56 de milioane de lei în 2013 la peste 60 de milioane în acest an. Gradul de colectare a veniturilor, la 31 august, raportat la prevederile bugetare iniţiale, este de 61%.
Cele mai mari restanţe se înregistrează la impozitele şi taxele colectate de la persoanele juridice, peste 7,2 milioane de lei, gradul de colectare fiind de doar 45%. In schimb, impozitele şi taxele de la persoanele fizice, au fost plătite în proportie de 72%.
În luna septembrie se preconizeaza o creştere substanţială a incasării veniturilor proprii la bugetul local datorita datei scadente de la 30 septembrie, când se încheie al treilea trimestru din an. 
Neachitarea la termenul scadent a obligatiilor fiscale de plata catre bugetul local va determina calcularea de majorari de intarziere de 2 % pe zi.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Parintii mei platesc taxele si impozitele in fiecare an la inceputul anului.Nu stiu ce se intampla cu cei care locuiesc in oras de atatia ani si nu au platit nici o taxa pana acum.Cred ca nu este corect si cinstit.Vazand ce se petrece in jurul meu cred ca o sa ma gandesc de doua ori inainte de a mai plati ceva.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.