Grav accident de muncă la Fetești

14

gigi soare accident fetesti

foto: Gigi Soare

Doi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ, iar în timp ce pompierii încercau să-i scoată, un al doilea mal s-a prăbuşit peste echipa de intervenţie.
Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe au fost repede scoşi la suprafaţă pentru că erau ancoraţi în centurile de siguranţă. De asemenea, unul dintre muncitori a fost salvat şi au continuat căutările pentru găsirea celui de-al doilea care a fost total astupat de pământ.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Daniela Salaoru, precizează că la lucru se aflau 5 muncitori care săpau un şanţ pentru înlocuirea conductelor de apă din Feteşti.

UPDATE 16.00: În urma căutărilor, echipele de intervenţie l-au găsit şi pe cel de-al doilea muncitor. Şi el se află în viaţă, dar se depun eforturi pentru scoaterea lui din pământ şi transportarea în siguranţă la spital.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea, precizează că şanţurile aveau 6 metri adâncime, iar unul dintre pompieri este mai grav rănit.
audio Lacramioara CHIREA
Accidentul de muncă s-a petrecut pe strada Bărăganului din Feteşti, unde s-au deplasat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa, comanda Inspectoratului Judeţean de poliţie şi un procuror al parchetului Feteşti.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

UPDATE 17.00:  Pompierul rănit grav la Feteşti a murit.

În ciuda măsurilor de resuscitare, angajatul ISU nu a putut fi stabilizat pentru a fi preluat de un elicopter şi transportat la un spital din Bucureşti. Pompierul a primit îngrijirile medicale în autospeciala SMURD, iar un elicopter a aşteptat în apropierea locului unde s-a întâmplat accidentul de muncă pentru a prelua victimele aflate în stare gravă. Din păcate, pentru pompierul de 40 de ani nu s-a mai putut face nimic. În continuare se acţionează pentru scoaterea din pământ a unui muncitor astupat de malul prăbuşit. În accidentul de muncă au fost implicaţi doi muncitori care săpau şanţuri adânci de 6 metri pentru înlocuirea conductelor de apă şi doi pompieri care au încercat să-i scoată din pământ. Un muncitor se află la spital, un pompier este în afara oricărui pericol, dar colegul lui a murit iar cea de-a 4-a victimă încă nu a fost scoasă la suprafaţă.

UPDATE 17.50: Cel de-al doilea muncitor a fost scos de sub malul de pamant si trimis cu elicopterul SMURD la spitalul Floreasca.

UPDATE 19.00: Plutonierul Gabriel Boitan, pompierul militar care a decedat în timpul acestei operaţiuni, va fi decorat post-mortem de către Ministerul Afacerilor Interne, cu Medalia de Onoare a  Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Secretarul de stat MAI Constantin Chiper a transmis condoleanţe în numele MAI.

POZA BOITAN gradat doliu

14 comentarii

 1. Sa iti fie tarana usoara Gabi……….Dumnezeu sa te aiba aproape.Dumnezeu sa te ierte.Pacat ca s-a ajuns la aceasta nenorocire.Sincere condoleante familiei.

 2. A ramas orfan de tata un copil mic………….pacat.Cum se face ca Dumnezeu cheama la el numai oameni buni si lasa aici pe pamant numai……………..javre.Dumnezeu sa iti fie alaturi Gabi.Cum o fii posibil un lucru ca asta in anul 2013,cu atatea aparaturi sofisticate,accesorii sa se ajunga la asemenea tragedii………..

 3. Din pacate s-a mai dus unul dintre noi, fapt care a avut un ecou mare doar pentru noi, colegii lui din intreaga tara. Cel mai rau este ca pentru unii, dintre concetatenii nostri, aceasta moarte nu inseamna mare lucru!
  Odihneasca-se in pace!

 4. PNL-ista Cristina Pocora parea mai degrabă lovită la vocale decît la picioare, după accidentul de la schi. Deşi ne place să o ştim sănătoasă, doar pe la televizor mai vedem că deputata are şi ceva activitate, deşi pe probleme care nu-i interesează deloc pe ialomiţeni. A deschis gura în Camera Deputaţilor doar de trei ori în 6 luni şi se preocupă, prin interpelări, de posibilitatea repatrierii gratuite a decedaţilor din Diaspora NU de ceea ce îi interesează cu adevărat pe cetăţenii din Feteşti, colegiu unde Pocora s-a ales pentru a doua oară.

 5. Dumnezeu să-l odihnească şi să aline suferinţa familiei lui. Noi, ceilalţi, să încercăm să nu irosim şi această moarte. Adică să respectăm sacrificiul, profesia şi semenii, pentru că atât cât suntem în viaţă mai avem şansa asta.

 6. PACAT……a murit un om nevinovat……..rusine………………..celor care se stiu vinovati……..iar ITM ar trebui sa fie obiectiv la acest subiect…..sa nu mascheze,palpeze nimic…………….

 7. Acestia sunt oamenii adevarati in fata carora,m lichelele care prin ignoranta lor de asa zisi sefi, fac rau, ar trebui sa constientizeze cu adevarat ce inseamna sa fii OM. Un adevrat exemplu de jertfa pentru aproapele. Cinste si onoare. Dumnezeu sa-l ierte.

 8. Sai fie tarna udoara si cei ranit sa faca bine si anca ceva sa stiu toti romni ca asta e Romania muncesc oameni pe 2 3 Leo si uite ce patesc la care Guvernu romn nu I pasa pacat de acest om inca o data dumnezeu sal erte

 9. Boitan Gabriel tu ai ramas in sufletu nostru.Pacat ca s-a ajuns la aceasta nenorocire de a ne parasit prea de vreme. Tu ai fost un cole forte bun.IPJ IALOMITA o safie alaturi de famile.va uram Condoleante Familiei!Tale

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.