Grevă 50%

0

Medicii de familie din Ialomiţa sunt nehotărâţi în privinţa refuzului de a mai elibera pacienţilor reţete compensate sau gratuite. Dintr-o informare a Casei Judeţene de Sănătate, circa 50 % dintre cabinetele de medicină primară, prescriu medicaţia curentă bolnavilor cronici.
Preşedintele director al Casei de Sănătate Ialomiţa, Mihai Geantă, precizează că situaţia se va definitiva astăzi, în urma discuţiilor cu ministrul sănătăţii, dar că prevederile contractului cadru au caracter obligatoriu.
Nemulţumirile medicilor de familie sunt legate de diminuarea bugetului pentru prestaţiile medicale curente. Reprezentantul Casei Judeţene de Sănătate spune că fondurile alocate în 2010 pentru medicina primara sunt apropiate ca valoare de cele de anul trecut, dar cu mult mai mici decăt în 2008 când medicii de familie au câştigat substanţial de pe urma programelor naţionale de sănătate.
Până la sfârşitul acestei luni, Casa Judeţeană de Sănătate va încheia cu  medicii de familie acte adiţionale la noul contract cadru şi contracte cu furnizorii de servicii medicale.
Clementina Tudor, Radio Campus

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.