Greva angajatilor de la penitenciar

0

Pentru liniştea psihică, lucrătorii din penitenciarul Slobozia pledează în favoarea finanţării corespunzătoare a închisorilor din ţară.

Sindicatul lucrătorilor din penitenciarul Slobozia a făcut astăzi publică vulnerabilitatea sistemului, în situaţia actuală de subfinanţare şi a lipsei de personal. Mai mult, spune preşedintele sindicatului, Marian Şutei, detinuţii şi-au câştigat după aderarea la Uniunea Europeană, toate drepturile din lume, condiţii în care, lucrătorii din penitenciare s-au transformat din supraveghetori în servitori.

Până anul acesta, Penitenciarul Slobozia avea activităţi de autofinanţare prin care se reuşea atingerea unor standarde înalte de detenţie, motiv pentru care, deţinuţi din Tulcea sau de la Poarta Albă au făcut în aşa fel încât să fie transferaţi în Ialomiţa. Aici, ei uzează de alte tertipuri, prin care sunt plimbaţi la instanţele de judecată din Constanţa, ceea ce a dublat costurile de transport.

Vicepreşedintele sindicatului lucrătorilor din penitenciarul Slobozia, Dan Năstase, spune că în cazul în care persoanelor private de libertate li se refuză unul dintre drepturi, deţinuţii adresează injurii şi îi agresează pe supraveghetori.

Pentru finanţarea corespunzătoare a sistemului, lucrătorii din penitenciare sunt astăzi în grevă japoneză. La Slobozia, sindicatul numără 198 de membri, iar la acţiunile de protest s-au alăturat toţi cei 256 de angajaţi ai penitenciarelor.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.