Greva generala

0

Primariile si institutiile statului din judet vor fi închise publicului, în prima zi a saptamânii viitoare. Alianta bugetarilor forteaza prin greva renegocierea Legii Cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Toate structurile sindicale au convenit ca pe 5 octombrie sa întrerupa activitatea, în semn de solidaritate cu angajatii din învatamânt si salariatii din administratia penitenciarelor.

Angajatii din sanatate vor asigura o treime din activitate, pentru preluarea cazurilor de urgenta.

Din cei 440 de angajati ai administratiilor financiare si trezoreriilor din judet, 412 sunt pentru greva de luni. În sanatate, din aproape 1.300 de salariati, circa 800 au semnat pentru protest. Se pare ca cei mai multi dintre bugetarii în dezacord cu greva sunt cadrele didactice.

Organizatiile sindicale cer Guvernului sa renunte la asumarea raspunderii asupra proiectului de lege cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, renegocierea proiectului de lege, stoparea disponibilizarilor în sectorul bugetar si eliminarea concediului fara plata fortat.

Greva de avertisment va fi urmata în 16 noiembrie de o greva generala pe termen nelimitat.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.