Greva sindicaliştilor din finanţe s-a extins la nivelul judeţului Ialomiţa

7
Angajaţii mai multor instituţii ale statului au întrerupt ieri lucrul şi au protestat nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc, în urma reducerilor.
La Direcţia de Finanţe Publice s-a lucrat doar o oră, după care oamenii au ieşit din nou în faţa instituţiei, protestând faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern.
Aceeaşi formă de protest au ales-o şi angajaţii din Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa, dar şi cei de la Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Singurii care au ajuns la un consens şi au reluat activitatea sunt cei din AJOFM, care au purtat discuţii cu conducerea instituţiei, au înaintat o listă de revendicări, transmisă la minister, iar după două ore de grevă spontană, au reluat activitatea.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

7 comentarii

  1. Asa se intampla cand oamenii sunt javre. In loc sa realizeze ca sunt prea multi care iau banii din bugetul national si sunt prea putini care aduc bani, lipitorile astea ies in strada sa ceara bani, dar uita ca de fapt cei mai multi dintre ei sunt angajati pe pile politice, pe cumetrii si mai sunt si paraleli cu munca. In loc sa stranga randurile si sa realizeze dracu odata ca nu se mai poate sa munceasca doi la privat si 3 la stat cu o eficienta de 10%, turma face galagie la portile insitituiilor si la partide. Eu cred ca vina pentru situatia asta o poarta impreuna atat bugetozaurii angajati pe pile si si concursuri trucate cat si jegurile de politicieni care au acceptat atatea posturi de frecat menta. Mie imi pare bine ca s-a ajuns aici poate va bagati mintile in cap si va selectati singuri la locul de munca. Aia care freaca menta sa plece iar aia care stiu meserie si trag dupa ei institutiile, sa ramane. Daca nici acum nu va intra in cap ca nu se mai poate 3 cu mapa si 1 cu sapa, atunci va meritati soarta si va doresc cosmaruri placute in continuare.

  2. Bine zis: “Aia care freaca menta sa plece iar aia care stiu meserie si trag dupa ei institutiile, sa ramane.” Dar eu cred ca tocmai aia care nu muncesc ies acum in strada, fiindca asa cum sunt ei, in majoritatea lor incompetenti, nu prea au alternative. Daca printre angajatii la stat sunt si unii bine pregatiti, cu experienta, capabili, bine vazuti, fii sigur ca nu suporta ca ei sa ia salariul identic cu al unui pierde-vara din acelasi birou, dar care e pila sefului si care are sanse sa si avanseze in locul lui, si aleg sa plece. Sistemul e putred in interior, iar acum ies la iveala multe dintre neregulile ce au loc acolo (ieri am vazut cum se acordau stimulentele — atentie, neimpozitate — doar cu acordul sefului, care primea si el o parte!), dar cel mai mult “mi-a placut” ce a zis o cucoana de la Ministerul Finantelor: “am ajuns sa iau salariu mai mic ca la privat!”.

  3. Pe timpul lui Ceausescu era o regula, personalul TESA (cei cu mapa cum ziceati mai sus) nu puteau depasi 7% din intregul personal, si numai in unitati administrative puteau ajunge la 12%!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.