Gripa aviară revine

0

DSC_6242

Ialomiţenii sunt atenţionaţi asupra riscului reapariţiei gripei aviare pe teritoriul judeţului!
Virusul H5N1 a fost confirmat la pescăruşi prezenţi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, iar Direcţia Sanitar- Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa reaminteşte măsurile pentru reducerea riscul transmiterii influenţei aviare înalt patogene de la păsările sălbatice la păsările domestice.
Datorită poziţiei geografice şi particularităţilor reliefului, în judeţul Ialomiţa exista risc crescut pentru apariţia şi răspândirea virusului influenţei aviare înalt patogene. Unităţile Locale de Sprijin trebuie să intervină prin toate mijloacele pentru conştientizarea populaţiei şi să fie pregătite pentru a susţine lichidarea rapidă a unui eventual focar de boala.
Crescătorii şi deţinătorii de păsări din judeţ sunt sfătuiţi să nu lase orătăniile libere în afara curţilor şi mai ales pe luciul de apă, pentru a evita contactul direct sau indirect al păsărilor domestice cu cele sălbatice.
De asemenea, este importantă separarea gâştelor şi raţelor domestice de celelalte păsări din gospodării.
Orice caz de îmbolnăvire sau moarte observat la păsările domestice sau sălbatice trebuie semnalat medicului veterinar oficial şi la Direcţia Sanitar Veterinară.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.