Gropile de gunoi neconforme vor ingropa autoritatile locale

0

44 de Primării din Ialomiţa vor fi îngropate în datorii de penalităţile de la Uniunea Europeană, pentru că nu au alternativă la gropile de gunoi.

Autorităţile de mediu au avertizat că pentru fiecare 24 de ore de întârziere a închiderii depozitelor neconforme, România va plăti câte 200 de mii de Euro pe zi, iar banii vor fi recuperaţă de la autorităţile locale vinovate.

Directorul Agenţiei Judeţene de Mediu, Adrian Oprescu, a precizat că pentru încadrarea în termenul de până la 16 iulie, primăriile pot apela la închiderea simplificată, prin compactarea şi înierbarea platformelor, iar apoi să încheie contracte cu un serviciu de salubritate existent.

Comisarul şef al Comisariatului de Mediu, Ion Grigore, a explicat în Colegiul Prefectural, ignoranţa unor edili locali care au delegat sarcina de închidere a depozitelor de gunoi, fără să înţeleagă responsabilitatea pe care o au.

Printre localităţile fără alternativă la gropile de gunoi, se numără Căzăneşti, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazăr, Scânteia, Făcăeni, Valea Ciorii, Borduşani. Localităţile Manasia, Alexeni, Bărbuleşti şi Armăşeşti au posibilitatea să folosească staţia de transfer de la Urziceni.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.