Hai sa ne văităm

4

Criza financiară şi mai ales de lipsa de credibilitate prin care trece poliţia ialomiţeană, conduc la momente penibile. Aceştia nu au cum să se deplaseze la evenimente, pentru că nu mai au bani de benzină. Discuţia a fost purtată ieri în cadrul Autoritatea Teritoriale de ordine publică Ialomiţa, unde s-a încercat găsirea de soluţii pentru ca indicatorii de performanţă ai poliţiei să nu scadă şi mai mult.

O variantă de atragere a banilor la bugetul poliţiei a venit chiar din partea unui membru ATOP: Ionica Ghinea a propus reprezentantului IPJ, Calin Mandica, ca paza suporterilor sportivi la meciurile de fotbal, să fie asigurată contra cost.

Elena Oancea

4 comentarii

 1. 1. doamna ghinea, politistii pe care matale-i vezi la stadion sunt acolo ca sa sparga seminte si sa se uite la meci – paza e asigurata de jandarmi;
  2. iar trebuie sa fac pe desteptul cu exemple: daca la firma unde lucrez aveam salarii de politisti, dadeam faliment demult. a venit momentul ca si statul sa dea in p___a m____i faliment – daca nu produci nimic, du-te dracu’!
  ori vino cu picioarele pe pamant: pai daca organili au salarii mai mari ca directorii de firme private…e o problema. ce salariu are mandica, asta? va asigur ca peste 50-60 de milioane. sa puna benzina de la el, ca are de unde.

 2. Serviciile publice de paza si ordine publica (politie, jandarmerie), nu pot fi platite inca o data, ele sunt platite de catre contribuabili prin taxele si impozitele luate de catre stat. Iar daca ar fi platite si separat sau la cerere, asa cum se sugereaza, atunci ele, aceste servicii, ar fi doar in folosul celor ce platesc, celor cu bani. Tocmai pentru a exista si un astfel de serviciu (la cerere), s-au infiintat firmele de paza (omniprezentii bodyguarzi).

 3. Domnilor,

  În dezbaterea din cadrul ATOP, fiindcă domnul Măndică a avut tupeul să ceară şi noilor membri ATOP să identifice “surse financiare” astfel încât să poată fi ajutată Poliţia eu una mi-am permis a-i spune stimabilului ceva de… genul:

  ” vă plângeţi că n-aveţi bani pentru benzină, domnule Măndică? Ca să vă credem ar trebui să ştim care-i bugetul Inspectoratului de Poliţie Ialomiţa şi pe ce s-au cheltuit banii? Aşa că bine-ar fi să transparentizaţi cheltuielile…că poate aţi cheltuit banii pe prostii şi de-aia nu v-au mai rămas şi pentru benzină. Cereţi celor din ATOP să identifice “surse de finanţare”? Da’ de ce să nu găsiţi chiar dumneavoastră, şefii IPJ, “surse” de AUTOFINANŢARE???? ….Oastfel de “sursă” ar putea fi să cereţi Cluburilor de fotbal să plătească la buget o taxă specială pentru asigurarea pazei, liniştei şi ordinii în timpul meciurilor. Că nu-i corect ca noi, cetăţenii -microbişti sau nu! – să PLĂTIM SALARIILE POLIŢIŞTILOR ŞI JANDARMILOR şi ei să presteze (atât de mulţi şi-atât de des) pe stadioane pentru ca nu cumva nişte “băieţi dă băieţi” să nu-şi spargă capetele!!!!!!!!!! Asta, în timp ce pe străzile ceva mai lăturalnice nu-i prea vezi ” ………Aşa că, zău dacă ştiu unde am greşit? Ştiu că pe unii microbişti îi supără adevărul dar zău dacă nu suntem din ce în ce mai mulţi cei care ne-am cam săturat să-i tot vedem urlând, bătându-se…Şi, pentru ce? Pentru ceva ce-ar trebui să fie spectacol dar, în realitate, pare că e o adunătură de scandalagii… Vor microbiştii respect? Atunci să facă bine să arate şi ei un minimum de respect pentru banii oamenilor, cheltuiţi pe salariazarea unui număr atât de mare de jandarmi şi poliţişti dislcocaţi din alte locuri “problemă” în care ar trebui să fie şinu sunt pentru că sunt pe stadioane.

 4. Domnilor nu le iau apararea MILITIENILOR, dar stiti ca acum ei au dreptul la 8 litri de carburant pe tura. Deci ce inseamna asta pentru unii: radare inexistente, mai putine deplasari in rezolvarea unor probleme in anumite dosare, si mai putini militieni prezenti pe strada. Dar nici in locul lor nu as vrea sa fiu: n’are sambete, duminici, noapte te scoala din pat cand ti-e mai mare dragul, nu mai ai viata sociala. Cunosc si eu cativa militieni din diverse compartimente sau cum chema pe acolo pe la ei. Dar nici nu pot sa trec cu vederea ce masini parcheaza ei in fata MILITIEI, ca noi daca vrem sa ne ducem la ei cu treaba parca la KAUFLAND in parcare si de acolo pe jos pina la ei.

  Pe criza asta ne uitam si dupa 1 ban care il are altul mai mult la salariu, si dupa ala care a cazut pe jos si pina acum nu il ridicam sa nu parem ridicoli.

  CE FACE CRIZA DIN OAMENI !?!?!?!?!?!?!?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.