Halucinant! Haidamacii care au omorât caii prin înfometare, au sărit la bătaie!

1
După ce a primit mai multe telefoane de ameninţare, executorul judecătoresc a întâmpinat rezistenţă astăzi la Fierbinţi Târg, în încercarea de a elibera caii de rasă sechestaţi şi înfomentaţi cu bună ştiinţă de proprietar.
Discuţia politicoasă de peste gard a degenerat în violenţă la momentul în care executorul judecătoresc le-a cerut celor 3 bărbaţi, “prieteni” cu proprietarul, să descuie lacătul de pe poartă şi să permită intrarea în incinta fostului CAP, pentru a se face transferul de animale în grija statului.
Împotriva voinţei apărătorilor de ocazie, lacătul de la poartă a fost tăiat de oamenii legii, iar în momentul în care echipa formată din subprefectul judeţului, primarul localităţii Fierbinţi, medicii veterinari, reprezentanţii Poliţiei Animalelor şi poliţişti, alături de jurnalişti, au încercat sa intre, cei 3 au opus rezistenţă şi au început sa ameninţe.

Odată intraţi surpriza a fost maximă, grajdurile erau curate, dar caii nu mai erau. După câteva minute timp în care toată lumea căuta disperată din priviri cabalinele prin toate grajdurile, aceştia au fost găsiţi in curte la păscut.
După ce autorităţile s-au liniştit, a început numărătoare şi identificarea cailor astfel încât să poată fi executat transferul din proprietate privată în grija consiliului local de la Firbinţi târg. De fericire comisarul poliţiei Animalelor, Emilian Prodan a izbucnit în lacrimi.
Decizia instanţei din Urziceni a hotărât ca cei 32 de cai câţi mai erau în viată la momentul în care au fost sesizate autorităţile să fie daţi spre îngrijire  autorităţilor locale pentru o perioada de 6 luni de zile pentru ca erau foarte slabi, neîngrijiţi şi răniţi, motiv pentru care proprietarul a fost decăzut din drepturi, iar pentru rele tratamente aplicate animalelor i s-a întocmit dosar penal.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.