Haraci, bir, zeciuială, fonciire. Impozite pe aerul respirat

1

Pentru a colecta mai mulţi bani la bugetul de stat, fiscul a controlat din nou legalitatea bazei de impozitare a agenţilor economici ialomiţeni.

În cursul lunii februarie 2010, organele de control din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, au efectuat un număr de 206 verificări care au vizat corectitudinea îndeplinirii obligaţiilor de către contribuabili şi respectarea prevederilor legislaţiei fiscale.

În urma controalelor s-au stabilit venituri suplimentare la bugetul general consolidat, în sumă de peste 1.500 de lei.

Cele mai importante diferenţe stabilite au fost la T.V.A., în valoare de 611 mii lei, urmat de impozitul pe profit, 226 mii lei, impozitul pe venituri din dividende în sumă de 153 mii lei, iar cele mai mici diferenţe s-au înregistrat la fondul de şomaj.

Domeniile de activitate vizate au fost: cultura cerealelor şi activităţii auxiliare pentru producţia vegetală, creşterea porcinelor, fabricarea de mobilă şi lucrările de construcţii.

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost aplicate 87 amenzi contravenţionale, care totalizează 78,72 mii lei.

Elena Oancea

1 comentariu

 1. De s-ar mai naste un Robin Hood ce bine ar fi.
  Birurile inventate sunt din ce in ce mai greu de suportat.
  Daca ar inventa birul pe aer, as recunoaste ca fara aer nu pot trai.
  Dar sa platesc bir de 500 euro pe an pentru un SRL (infiintat in disperare cand esti somer si te minti singur ca asa vei supravietui), care nu are activitate de 12 ani?
  Care nu a avut capital social majorat (10 ron capital social) si a fost radiata de ORC si repusa ca activa de finante(pt. a incasa impozitul forfetar), ma intreb de ce acest impozit forfetar nu a fost numit impozit pe NIMIC.
  Ce minte bolnava a gandit acest impozit?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.