Hodoronc-tronc! Instructorii auto independenti sunt scosi vinovati de cresterea numarului de accidente rutiere

5

Intr-o informare a serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, promovabilitatea scazuta a aspirantilor la un carnet de sofer se motiveaza cu slaba instruire a candidatilor si mai putin cu capacitatea de pregatire a acestora. In litigiul dintre ARR Ialomita si Instructorii independenti autorizati, prefectul Alecsandru Stiuca, incearca o atitudine neutra.

In timp ce instructorii auto autorizati sunt gasiti vinovati de slaba pregatire a soferilor, zilnic politistii depisteaza in trafic conducatori auto fara carnet. Desi legea sanctioneaza sofatul fara carnet cu inchisoare de la unu la 5 ani, un tanar de 29 de ani a reusit sa repete isprava de a conduce fara carnet si baut, doua zile consecutiv, pentru ca la prima abatere politistii au considerat ca nu reprezinta un pericol.

Clementina Tudor

5 comentarii

 1. si tot fara carnet s-a tot plimbat luni de zile prin oras si ala cu PLM, pana a murit – tot instructorii auto sunt vinovati sau politistii de la rutiera care nu l-au oprit niciodata, desi stia toata lumea ce era cu el?

 2. au gasit o scuza ca sa ii elimine pe instructorii independenti din circuit si sa ramana doar acr, cei mai buni instructori din oras sunt familia ene si giurgiu iona (nu ii stiu numele corect)

 3. Cea mai mare problema a instructorilor auto independenti este ca nu mai sunt lasati sa lucreze de catre ARR, pe motiv ca trebuie reautorizati. Vezi, doamne, ARR aplica Legea 218/2009 si nu mai permite sa iasa instructorii auto independenti pe strazi.
  In acelasi timp, ARR nu le primeste cererile de reautorizare, pe motivul ca nu poate sa aplice Legea nr.218/2009 (cine trebuia sa redacteze normele de aplicare a Legii ? Chiar ARR).
  Angajatul ARR care a avut ideea asta “stralucita” nu a dat doi bani pe faptul că toţi aceşti instructori (şi sunt peste 200 de oameni in Ialomiţa) sunt persoane fizice autorizate (PFA) şi au familii de întreţinut şi rate de plătit.
  La fel de interesant este faptul că ARR, aplicând selectiv şi aiurea legea actuală, a ignorat prevederile art. 48 ind.12, ca sa le retina numai pe cele ale art. 48 ind.14 (din OUG109/2005 cu modificările şi completările ulterioare):

  Art. 48 ind.12. – Alin.(2) Pentru a putea funcţiona, şcolile de conducători auto vor fi autorizate de către autoritatea competentă pe baza normelor aprobate prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii.

  Art. 48 ind.14. – (1) Pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoriile A, B şi BE şi subcategorii ale acestora, efectuată de şcolile autorizate, se poate realiza şi cu instructori de pregătire practică atestaţi, care sunt persoane fizice înregistrate la oficiul registrului comerţului, atestate şi autorizate de către autoritatea competentă, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii.

  Consider ca trebuie identificat responsabilul pentru aparitia acestei situatii grave si ca el trebuie sa raspunda, administrativ, disciplinar, dar si din punct de vedere material pentru pagubele produse acestor oameni care lucreaza pe cont propriu si care isi platesc taxele si impozitele la stat.

 4. Normal k zdrentele de militieni sunt de vina fiindca in accidentul de la Sl Noua au mai murit inca 3 insi nevinovati nu doar inconstientul cu PLM. Daca jegurile de politisti ii bagau mintile in cap acum nu mai erau oamenii aia la 2 metri sub pamant. Dar daca smekerii aia de se cred militieni au curajul sa-i opreasca doar pe aia fara pile, masini scumpe, si fara nr de tel importante in agenda telefonului, normal k vom avea parte mereu de asa ceva. Uite cine e seful Politiei Slobozia. Un infractor! o Zdreanta de om, care doarme in pat cu interlopul. Pai cum sa mai caraie ala vreodata? Fir-ati ai draq de miltieni imputiti.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.