Ialomiţa: 18 accidente de muncă în 9 luni

0

În primele 9 luni ale anului, în Ialomiţa s-au înregistrat 18 accidente de muncă, dintre care 3 mortale şi 3 cu urmări de invaliditate.
Inspectorii de sănătate şi securitate în muncă apreciază că în majoritatea cazurilor, determinante sunt două situaţii: lipsa calificării adecvate pentru locul de muncă sau uzura pe post.
Ultimul caz în care un angajat şi-a pierdut viaţa în timpul serviciului este al unui bărbat de 40 de ani din Giurgeni, tată a 4 copii. Aurel Apostol era angajat de două luni ca drujbar iar în data de 19 august lucra într-o exploataţie forestiră, la tăiat copaci în pădurea de la Giurgeni, pe malul stâng al Dunării.
În după amiaza acelei zile, pe la 16.30, un buştean retezat l-a lovit în cap şi a murit pe loc. Bărbatul a fost găsit căzut la pământ şi plin de sânge de către doi localnici care adunau crengi uscate din pădure. Aceştia şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva pentru că au auzit o bufnitură, după care zgomotul drujbei a încetat.
Pentru inspectorii de sănătate şi securitate în muncă, accidentul este rezultatul clar al nerespectării elementelor de siguranţă în activitatea desfăşurată.
Lipsa instruirii la locul de muncă şi folosirea de personal necalificat au condus la un alt accident de muncă înregistrat în data de 5 octombrie la Feteşti. Un tânăr de 22 de ani, angajat ca muncitor necalificat într-o secţie de tapiţerie, a încercat să cureţe cu mâna circulara din producţie, fără să observe că linia electrică este în funcţiune. Muncitorul a fost tăiat la antebraţul mâinii stângi şi a ajuns cu hemoragie puternică la spital.
Per total, accidentele de muncă înregistrate în primele 9 luni ale anului sunt cu 5 mai multe faţă de aceeaşi perioadă din 2010, când 13 persoane s-au accidentat la serviciu iar una a decedat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.