Ialomiţa a primit 16 microbuze şcolare pentru transportul elevilor la şcoală şi grădiniţă

0

fgrty

Mijloacele de transport au ajuns în localităţile Adâncata, Albeşti, Alexeni, Andrăşeşti, Axintele, Borăneşti, Ciochina, Cosâmbeşti, Dridu, Jilavele, Mărculeşti, Moldoveni, Scânteia, Valea Ciorii, Valea Măcrişului şi Vlădeni, toate conduse de primari PSD.
Edilul din Alexeni spune că primirea microbuzului rezolvă în primul rând deplasarea elevilor la examene, în Urziceni, pe care a făcut-o până acum cu maşina personală. Ion Cărbune precizează că acesta este primul microbuz şcolar pe care comuna îl primeşte şi, până la angajarea unui şofer la Primărie, transportul îl va face cu un conducător auto pensionar.
La Jilavele sunt şi copii mai mulţi şi distanţă mai mare până la şcoală, de la Slătioarele. Primarul Nicolae Stoene spune că şi familiile din comună, care locuiesc departe de centru, vor să li se ia copiii de acasă şi să fie duşi la cursuri.
În funcţie de numărul copiilor din comunitate, microbuzele şcolare fac zilnic până la 4 curse dus-întors, plus deplasările copiilor la activităţile extraşcolare, iar de multe ori circulă supra-aglomerate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.