Ialomita are un nou obiectiv turistic

0

Complexul muzeal de la Orasul de Floci, situat intre Chirana si Giurgeni, a fost inaugurat in prezenta reprezentantilor ministerului culturii, a autoritatilor judetene si cele locale din estul judetului.
Baza arheologica de pe ruinele orasului medieval disparut este materializarea conceptului European de dezvoltare durabila al carui motor este un sit arheologic.
De la Ministerului Culturii, Mircea Angelescu, spune ca obiectivul turistic va ajuta la dezvoltarea zonei, iar Dana Mihai, director stiintific la Institutul National al Monumentelor Istorice, a reamintit ca situl de la Orasul de Floci a fost ales pentru potentialul lui de cercetare, de dezvoltare si de formare in arheologia medievala.
Mandru de realizarea judetului, presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca, a mentionat efortul comun de a construi viitorul pe trecutul nostru.
Baza arheologica si complexul muzeal de la Orasul de Floci vor fi cuprinse si in activitatile educative. Elevii judetului vor fi adusi in excursii pentru a afla istoria ialomienilor si asigurarea viitorului.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.