Ialomiţa – braconieri fără număr

0

Un localnic din Săveni a picat în plasa poliţiştilor care vânează braconieri. El a fost surprins la vânătoare într-o solă cultivată cu rapiţă, fără permis valabil şi nici autorizaţie de vânătoare.
Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic în fondul de vânătoare de la Săveni şi au depistat un autoturism suspect, care se deplasa pe câmp în mai multe direcţii, condus de un bărbat de 45 ani din comună. În urma controlului în autoturism, poliţiştii au identificat o armă de vânătoare cu alice şi o cartuşieră cu 24 de cartuşe de calibru 16 milimetri. Cum bărbatul nu poseda permise de vânătoare, arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Haiducul de iepuri şi fazani este cercetat acum pentru vânătoarea fără permis, fără autorizaţie şi pe timp de noapte prin utilizarea autovehiculelor. Sancţiunea în acest caz va fi dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti.
Si patru bucureşteni au fost prinşi duminică pe fondul de vânătoare de la Moviliţa la braconat de iepuri, potârnichi şi guguştiuci.
Bărbaţii deţineau permise de port armă dar trăgeau cu puşca fără autorizaţie de vânătoare. Asupra lor au fost găsite patru arme cu alice, 88 de cartuşe şi 6 exemplare de vânat.
Toate armele, cartuşele şi vânatul au fost confiscate iar braconierii, cu vârste între 57 şi 64 de ani, sunt cercetaţi pentru uz de armă letală fără drept, vânătoarea fără autorizaţie şi complicitate la braconaj. Cazul va fi soluţionat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.