Ialomiţa este CASA adoptivă pentru 300 de cetăţeni străini

0
Cei mai mulţi  sunt din Republica Moldova, în număr de 96, urmaţi de 70 de turci, 33 de libanezi, plus chinezi, sirieni şi alte naţionalităţi.
În evidenţa serviciului pentru Imigrări al judeţului Ialomiţa la sfârşitul anului 2010, se aflau 301 cetăţeni străini din state terţe, care beneficiază de un drept de rezidenţă. Cei mai mulţi -166 străini au rezidenţă temporară în scop de reîntregirea familiei, 74 de străini au rezidenţă permanentă, 8 rezidenţă temporară în scop de studii, 10 străini cu rezidenţă temporară pentru desfăşurarea de activităţi comerciale, 38 cu rezidenţă temporară pentru angajare în muncă şi 5 străini cu rezidenţă temporară în alte scopuri.
De asemenea, în evidenţa Biroului figurează şi 125 cetăţeni din Uniunea Europeana, din care 21 rezidenţi permanenţi şi 104 rezidenţi temporari. Majoritatea cetăţenilor europeni o reprezintă italienii în număr de 52, urmaţi de  francezi şi  spanioli, reprezentaţi de câte 11 cetăţeni.
Tot în anul 2010 au fost înregistrate şi avizate 29 de invitaţii, făcute de ialomiţeni pentru străini din state cu potenţial migrator. Dintre acestea, 22 de invitaţii au fost făcute în scop de vizită şi 7 invitaţii în scop de afaceri, cetăţenii străini invitaţi provenind din Siria, India, China, Maroc, Liban şi Etiopia.
La solicitarea unor angajatori din Ialomiţa, biroul de imigrări a eliberat autorizaţii de muncă pentru 23 de chinezi.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.