Ialomița: fetiţă de 3 ani abuzată sexual

0

Abuz

O fetiţă de numai 3 ani din Ialomiţa a fost abuzată sexual, iar principal suspect este tatăl ei! Copila, însoţită de mamă, se află sub supraveghere medicală de specialitate. Procurorii au impus mai multe măsuri de protecţie pentru victimele abuzului, dar şi pentru agresor.
audio COPIL ABUZAT
Fetiţa a fost adusă de mama ei la spitalul judeţean de urgenţe pentru o evaluare medicală, după ce a văzut câteva semne suspecte în zonele intime ale micuţei. Femeia povesteşte că a fost bătută de bărbatul cu care are un copil, motiv pentru care a fugit de acasă la părinţi, iar în momentul în care i-a fost adus copilul a descoperit că acesta a fost abuzat.
Medicul chirurg pediatru, Vasile Olaru, spune că a examinat fetiţa la Unitatea de Primire Urgenţe şi a constatat 3 leziuni. Verdictul final va aparţine însă serviciului de medicină legală.
Cadrele medicale au sesizat poliţia şi până la primirea tuturor rezultatelor expertizelor medicale, procurorul de caz a dispus măsuri ca victimele şi agresorul să nu se mai întâlnească.
Tatăl fetiţei va fi supus unei expertize psihiatrice, iar mama şi copila ei vor intra într-un program de evaluare şi susţinere psihologică.
În primele 6 luni ale anului, Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului şi de Asistenţă Socială a înregistrat 31 de cazuri de copii abuzaţi, fizic, sexual şi emoţional, dintre care pentru 19 s-au dispus măsuri de protecţie speciale.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.