Ialomiţenii din Reviga s-au înfrăţit cu francezii din Argentre du Plessis

0

_DSC1104

După 20 de ani de vizite reciproce în Bretania şi România, grupul de prieteni româno-francezi şi-au oficializat relaţia şi au înfiinţat Asociaţia ,,Les amis“. Actele au fost parafate aseară, în Căminul Cultural din Reviga, în cadrul unei manifestări artistice susţinută de elevii din comună şi soliştii ansamblului folcloric Mugurelul, alcătuit din localnici.
Prietenia ialomiţenilor din Reviga cu francezii din Argentre du Plessis a început imediat după revoluţie şi s-a sudat de la an la an. Momentul "de jubileu" a fost marcat în prezenţa a 32 de oaspeţi din Bretania şi autorităţilor locale şi judeţene din Ialomiţa.
Amfitrionul evenimentului, primarul Nicolae Began, a povestit începuturile acestei prietenii şi visul de a se extinde la nivelul judeţului:
audio Nicolae BEGAN
Reprezentantul delegaţiei franceze, Pierre Fadier, a mărturisit că prin această legătură a descoperit dansurile populare româneşti, în special cele ialomiţene, prezentate de ansamblul Mugurelul din Reviga:
audio Pierre FADIER
Prezent la semnarea acordului de înfrăţire, Preşedintele Silvian Ciupercă a recunoscut meritul autorităţilor locale din Reviga în acest demers de prietenie şi colaborare:
audio Silvian CIUPERCA
Consiliul local Reviga a acordat titluri de cetăţeni de onoare ai comunei tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale din Argentre du Plessis, iar oaspeţii au înmânat edilului ialomiţean daruri reprezentative pentru regiunea Bretania şi comunitatea lor. Delegaţia de francezi a fost primită în cadrul oficial şi de autorităţile judeţene, la Slobozia, unde au vizitat muzeele de agricultură şi istorie, Catedrala Episcopală şi Mănăstirea Sfinţii Voievozi. Vizita s-a încheiat cu un spectacol în limba franceză oferit de elevii Liceului de Arte şi Colegiului Naţional Mihai Viteazul, din Slobozia.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.