Ialomiţenii pot aplica pentru aproape 500 de locuri de muncă în străinătate

0

nurseReţeaua Eures intermediază joburi pentru muncitorii calificaţi în agricultură în Bulgaria, Finlanda şi Danemarca, personal medical pentru Franţa sau pentru cei care au experienţă în domeniul hotelier şi gastronomic sunt disponibile oferte de lucru în Germania.
Angajatorii din Europa caută stranieri pentru a-i încadra în activităţi lucrative pe perioade nedetereminate sau sezoniere. Pentru că se apropie sezonul agricol, în Bulgaria se oferă 50 de posturi pentru culegători de mazăre şi alte cinci locuri de muncă pentru supraveghetori şi specialişti în fertilizarea solurilor. Tot în sectorul agricol se fac angajări şi în Danemarca, la cules de căpşuni şi zmeură şi în Finlanda unde se solicită pentru următoarele trei luni, 50 de oameni cu o condiţie fizică bună, care să ştie engleza şi să fie dispus să accepte cazarea oferită. Patronii din Polonia caută cei mai buni bucătari, iar cei din Norvegia solicită coordonator cercetare în securitatea calculatoarelor. 
Personalul medical este solicitat pentru piaţa muncii din Finlanda, Franţa şi Marea Britanie, iar meseriile căutate sunt de medici primari, asistenţi şi kinetoterapeuţi. Tot ca medici se pot duce cei cu specializare în radiologie în Germania, unde toţi specialiştii vor lua parte şi la programe de instruire pentru viitorii radiologi. 
În Cehia se pot angaja persoanele care să poată asigura servicii de repararea şi întreţinerea preventiva de instrumente pentru matriţe de injecţie şi care să ştie limba engleză la nivel vorbit.
Alte locuri de muncă sunt vacante şi în Suedia sau Spania, iar cetăţenii care corespund cerinţelor de angajare şi vor o slujbă se pot adresa consilierului eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru ocuparea Forţei de Muncă. De asemenea, ialomiţenii care vor să aplice pentru un job în afara ţării trebuie să aibă un CV de tip Europass cu poza tip buletin ataşată acestuia.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.